Kradu i maltretiraju porodicu

Regionalne vesti - Utorak 04.09.2012 - 09:22

Prema podacima Policijske uprave u Pirotu, u prvih sedam meseci ove godine registrovana su 520 krivična dela, što je za 19, 5 posto više u odnosu na isti period prošle godine. Prednjače imovinski delikti a u porastu su i krvni kao i krivična dela u oblasti maloletničke delinkvencije.

“U ovom periodu je izvršeno 415 krivičnih dela opšteg kriminala za koja su prijavljena 335 lica i to je u odnosu na isti period prošle godine povećanje za 20,6 posto ili 344 dela, izjavila je portparolka Policijske uprave Pirot Olivera Milić.
 
Prema njenim rečima, imovinski delikti i dalje predstavljaju najzastupljeniji oblik opšteg kriminala. U ovom periodu izvršeno je 183 krivičnih dela protiv imovine ili 44 posto.
 
“Povećan je broj kradja sa 59 na 88 i nasilja u porodici sa 34 na 60. Neznatno je povećan broj teških kradja sa 74 na 80. U ovom periodu beležimo smanjenje broja krivičnih dela neovlašćenog korišćenja tudjeg vozila sa 12 na jedno. U porastu su i krvni delikti i to za 37,5 posto- povećanje sa 24 na 33 dela, navela je portparolka.
 
Prema njenim rečima, u oblasti maloletničke delinkvencije, registrovana su 43 krivična dela, što je za 16,2 posto više u odnosu na prošlu godinu kada su registrovana 37 dela.
 
“Maloletnici najviše čine krivična dela krađe i teške kradje i to je višegodišnji trend. U oblasti privrednog kriminala otkrivena su 64 krivična dela i prijavljena 52 lica. Otkriveno je i 36 krivičnih dela sa elementima korupcije, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine.
 
Najveći broj krivičnih dela iz ove oblasti se odnosi na zloupotrebu službenog položaja- 18. Otkrivena su i tri krivična dela primanja i jedno davanja mita. Prijavljena su 35 lica, ukazala je naša sagovornica. 
 

 

JuGmedia

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: