Grčki sindikati danas u štrajku

Izvor: Blic, 15.Jun.2011, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki sindikati danas u štrajku

ATINA - Vodeći grčki sindikati, nezadovoljni vladinim merama štednje, trebalo bi danas da počnu 24-časovni štrajk koji će paralisati mnoge službe u zemlji.

Vodeće sindikalne konfederacije zaposlenih u javnim i privatnom sektoru - GSEE i ADEDY - na taj način žele da izraze nezadovoljstvo zbog novog vladinog programa štednje u kome se predviđa smanjenje plata, povećanje poreza i prodaja javnih preduzeća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Do 2015. godine na taj način trebalo bi da se uštedi 28 milijardi evra.

To je zapravo preduslov da MMF i evropske finansijske institucije Grčkoj odobre nove tranše kredita za oporavak zemlje koja se nalazi pred bankrotom.

U štrajku će, kako najavljuje novinska agencija ANA, biti i mediji kao i zdravstvene ustanove.

Nepopularne mere štednje već menjaju političku mapu Grčke. Prema najnovijem istraživanju javnog mnenja, za opozicionu Novu demokratiju sada se izjašnjava 31 odsto građana - četiri odsto više nego za vladajući PASOK.

Na parlamentarnim izborima 2009. godine za stranku premijera Jorgosa Papndreua glasalo čak 44 odsto Grka.

Premijer Papndreu se našao pred najvećim iskušenjem u svojoj političkoj karijeri.

Zbog rigoroznih mera štednje on se sada suočava sa oštrim kritikama koje stižu sa svih strana: ne samo od opozicije i sindikata nego i od pojedinih članova PASOK-a, koji smatraju da ovo nije put za izlazak zemlje iz dužničke krize.

Novi program štednje, koji je utvrdila vlada, naći će se na dnevnom redu parlamenta idućeg meseca kada se takođe najavljuju novi štrajkovi.

Povezane vesti: Atina: Sukobi policije i učesnika demonstracija Novi štrajkovi u Grčkoj
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Štrajk

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: 24-časovni štrajk

Izvor: B92, 15.Jun.2011

Atina -- Vodeći grčki sindikati, nezadovoljni vladinim merama štednje, počeli 24-časovni štrajk koji će paralisati mnoge službe u zemlji...Bolnice zbog štrajka rade s minimalnim brojem osoblja, blokirane su luke i javni saobraćaj, a i radio i televizijske stanice su obustavile program...Vazdušni...

Nastavak na B92...

Sindikati Grčke na nogama

Izvor: Studio B, 15.Jun.2011

U Atini 12 povređenih, počeli pregovori o podeli vlasti u zemlji. ..U sukobima demonstranata i policije u centru Atine danas je povređeno najmanje 12 ljudi, dok su istovremeno vladajući socijalisti započeli razgovore sa opozicionim konzervativcima o podeli vlasti u toj zemlji zahvaćenoj protestima...

Nastavak na Studio B...

Grčka u štrajku

Izvor: RTV Pink, 15.Jun.2011

Sindikati počeli štrajk u Grčkoj, jake mere bezbednosti. . . U Atini u okviru 24-časovnog štrajka, hiljade radnika i službenika, okupile su se jutros ispred zgrade parlamenta na centralnom trgu Sintagma, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog novog vladinog programa štednje.

Nastavak na RTV Pink...

Štrajk grčkih sindikata paralisao zemlju

Izvor: Mondo, 15.Jun.2011

Vodeći grčki sindikati, nezadovoljni vladinim merama štednje, počeli su danas 24-časovni štrajk koji je paralisao mnoge službe u zemlji.

Nastavak na Mondo...

Grčka paralisana štrajkom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2011

Novi, 24-časovni štrajk protiv mera štednje danas je gotovo paralisao javni sektor Grčke, dok socijalistička vlada počinje bitku da u parlamentu ozakoni nove reforme za smanjenje troškova koje treba da se održe i posle isteka njenog mandata. Bolnice danas rade samo za hitne slučajeve, saobraćaj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

GRČKA: NOVI ŠTRAJK PROTIV NOVIH MERA ŠTEDNJE

Izvor: Kurir, 15.Jun.2011

ATINA - Novi, 24-časovni štrajk protiv mera štednje danas je gotovo paralisao javni sektor Grčke, dok socijalistička vlada počinje bitku da u parlamentu ozakoni nove reforme za smanjenje troškova koje treba da se održe i posle isteka njenog mandata...Bolnice danas rade samo za hitne slučajeve,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.