Goca Tržan u Pirotu za Novu godinu, doček će koštati skoro 2,5 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 10.Dec.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goca Tržan u Pirotu za Novu godinu, doček će koštati skoro 2,5 miliona dinara

Piroćance koji se odluče da novogodišnju noć provedu na Trgu u centru grada, zabavljaće pevačica Goca Tržan, a njen dolazak građani će platiti 1,65 miliona dinara. Dodatnih 820.000 dinara platiće se bina, rasveta, ozvučenje i celokupna organizacija.

Za razliku od prošle godine, kada su pevači Mira Škorić i Dragan Kojić Keba izabrani na tenderu koji je "štelovan" upravo za njih, organizator dočeka na pirotskom Trgu, Dom kulture, ovog puta se odlučio za - >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pregovarački postupak.

I ispregovarali su dolazak nekadašnje pevačice benda Tap 011 Goce Tržan za 1,65 miliona dinara bez PDV-a, jer, kako stoji u dokumentaciji, ponuđač nije u sistemu PDV-a.

Dobili smo pozitivno mišljenje Uprave za javne nabavke za pregovarački postupak. Ljudi iz Agencije su nam dali nekoliko ponuda, ko nije angažovan za Novu godinu, pa smo izabrali ko je slobodan - kažu u Domu kulture.

Dodaju da ugovor još nije potpisan, ali da će biti narednih dana.

Koncert će, prema konkursnoj dokumentaciji, trajati od 90 do 120 minuta, a početak je zakazan od 23 sata.

Osim dolaska Goce Tržan, građani će platiti firmi Dasal iz Niša organizaciju i realizaciju čitavog događaja i to 820.000 dinara, a ova firma se jedina prijavila na tender za organizaciju novogodišnje noći.

Pored bine, rasvete i osvetljenja, kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, firma koje je dobila posao, moraće da obezbedi 10 prenoćišta za izvođače, svečanu večeru za 50 ljudi, posude i materijal za kuvanje čaja i vina za 3.000 ljudi, 12 članova obezbeđenja i čišćenje pre i posle koncerta.

Građani različito reaguju na dolazak Goce Tržan, a svima im "bode oči" informacija koliko će koštati koncert.

Meni se sviđaju njene pesme, energičan je nastup, gledala sam je na festivalu u Babušnici ove godine. Cena? Deluje mi malo mnogo, ne znam - kaže jedna Piroćanka.

Da je cena visoka smatra i njen sugrađanin.

Naježio sam se na samu pomisao na cifru. Ne sporim ja kvalitet samog izvođača, ali ima mnogo drugih mogućnosti da se dovede jeftiniji izvođač i pored njega još par mladih neafirmisanih i napravi se neki novogodišnji festival. Em se ispromovišu mlađi umetnici, em ostane novca za još po nešto. Do kad ćemo da dovodimo i slušamo zvezde 90-ih? - pita Piroćanac.

Podsetimo, nastup Mire Škorić i Dragana Kojića Kebe koji su uveseljavali Piroćance prošle godine, koštao je ukupno 2,25 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.