Ukrajina najavila obustavu pumpanja ruskog gasa

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina najavila obustavu pumpanja ruskog gasa

09.04.2014. -

Ukrajina je odlučila da prekine pumpanje gasa iz Rusije do rešavanja pitanja cene ovog energenta, izjavio je ministar energetike i rudarstva Jurij Prodan.

On je ovu odluku objasnio činjenicom da Ukrajinu ne zadovoljava visina cene gasa, koju je od 1. aprila formirao Gasprom. Pri tome Prodan je dodao da će Ukrajina voditi pregovore sa ruskom stranom o povraćaju cene gasa, koja je važila u prvom kvartalu 2014.godine.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina: Moguć prestanak tranzita gasa u Evropu

Izvor: Vostok.rs, 10.Apr.2014, 09:46

10.04.2014. -..Cena gasa, koju je Rusija utvrdila, je nepravedno visoka, a to predstavlja opasnost za prestanak tranzita ruskog gasa u Evropu, izjavio je ukrajinski ministar energetike Jurij Prodan...„U ovakvoj situaciji se pojavljuje opasnost za prestanak isporuke gasa u Ukrajinu i u vezi sa tim i...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.