Srbijagas i Sogaz osnivaju zajedničku kompaniju

Izvor: S media, 27.Jan.2010, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbijagas i Sogaz osnivaju zajedničku kompaniju

Javno preduzeće "Srbijagas“ i ruska osiguravajuća kuća "Sogaz“, koja je u vlasništvu Gasprom grupe, osnovaće zajedničku kompaniju za osiguranje u Srbiji, saopšteno je danas iz "Srbijagasa".

"Sogaz" će u budućem zajedničkom preduzeću imati 51 odsto vlasništva, a Srbijagas 49 odsto.

Pismo o namerama predato je Narodnoj banci Srbije krajem prošle godine, a predaja zvaničnog zahteva NBS bi, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kako je navedeno u saopštenju, trebalo da usledi krajem februara ili početkom marta.

Planirano je da kompanija operativno počne da funkcioniše u drugom kvartalu 2010. i očekuje se da će u prve tri godine rada nove osiguravajuće kuće u Srbiji biti investirano izmedju 7,5 i osam miliona evra.

Delatnost zajedničkog preduzeće pod nazivom "Sogaz Srbija“, kako je dogovoreno, biće usmerena na oblast energetike i to pre svega na osiguranje imovine, rizika od odgovornosti, a kasnije i na dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje, kako je navedeno, u našoj zemlji još nije zaživelo u punoj meri.

Sve ključne odluke u novom zajedničkom preduzeću biće donete uz saglasnost obeju strana, a "Srbijagas“, kao strateški partner Gasproma u regionu, ovim projektom započinje novi vid saradnje i poslovnog povezivanja sa jednom od najvećih kompanija u svetu, navedeno je u saopštenju.

Imajući u vidu da kompanija "Sogaz“ ima rejting renomiranih svetskih agencija, poput "Standard end Purs“ i "Fič“, rukovodstvo "Srbijagasa“ izražava uverenje da će osnivanje prve rusko-srpske osiguravajuće kuće u Srbiji uticati na dalje povećanje konkurentnosti u sektoru osiguranja na dobrobit gradjana Srbije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.