Srbija neće imati problema sa snabdevanjem gasom

Izvor: Press, 25.Nov.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija neće imati problema sa snabdevanjem gasom

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, izrazila je danas uverenje da Srbija neće imati problema u snabdevanju gasom nakon što je Gasprom ukinuo isporuke tog energenta Ukrajini.
      Mihajlović je u izjavi novinarima rekla da će, kao i prošle i pretprošle godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kada je bilo naznaka problema u vezi energetske bezbednosti Srbije, vlada voditi računa da osigura snabdevenost.
"Pripremali smo se ranije, a i sada to radimo. Imamo podzemno skladište gasa. Sigurna sam da, u smislu snabdevanja, neće biti nikakvih problema“, podvukla je Mihajlović koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Odnosi s Kinom idu uzlaznom linijom
        Odnosi Srbije i Kine idu uzlaznom linijom, a do kraja godine očekujemo početak radova na pruzi Beograd-Budimpešta, izjavila je Mihajlović.
Ona je istakla da je sve što je u Kini potpisano, a ima veze sa saobraćajem i građevinarstvom, unapred pripremilo ministarstvo na čijem je čelu.
Odgovarajući na pitanje zašto nije u Kini sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ona je ponovila da je tako dogovoreno, i dodala da ne treba praviti nikakvu mistifikaciju oko njenog neodslaka u tu zemlju.
"U našoj vladi se sve dogovara, svaki posao koji se radi. Nisam u Kini jer sam imala druge obaveze dogovorene sa premijerom, kao što svaki dan dogovaramo šta nas čeka u toku dana ili nedelje", istakla je Mihajlović.
Što se tiče saradnje sa Kinom, ona je podsetila da je prošle godine na Samitu 16 plus jedan u Beogradu dogovorena modernizacija pruge Beograd - Budimpešta i istakla da će radovi, kao što je i najavljeno, početi još ove godine.
"Radovi će početi do kraja godine. Ono što smo dogovorili se realizuje", poručila je Mihajlović.
Ona je kazala da se na opštem ugovoru radilo, na tome je radio i CIP i kineski partner.
Takođe je izrazila zadovoljstvo i napretkom u izgradnji Koridora 11, ali i dodala da su dogovori vezano za Železaru Smederevo veoma bitni.
"Sve ide svojim tokom, uzimajući u obzir sve što se dešava u svetu. Naši odnosi sa Kinom su na uzlaznoj liniji", zaključila je Mihajlović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.