Izvor: Blic, 19.Feb.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Severni tok" biće izgrađen do 2011. godine

Ruski gasovod „Severni tok” biće izgrađen i pušten u rad 2011. godine, kako je i planirano, potvrdio je predsednik Upravnog odbora „Gasproma” Aleksej Miler.



Sva neophodna istraživanja i usaglašavanja vezana za gasovod koji će direktno povezati Rusiji i Nemačku su završena, a proizvodnja cevi je počela, izjavio je Miler, naglašavajući da ekološki aspekti neće uticati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rokove njegovog puštanja u rad.

Gasovod je, prema rečima Milera, najsavremeniji podmorski cevovod u svetu, preneo je Prajm Tas.

Predsednik „Gasproma” je dao uveravanja da će rokovi realizacije izgradnje gasovoda „Južni tok” takođe biti ispunjeni, dodajući da je u toku priprema studije ekonomsko-tehničke opravdanosti ove marsrute.

Podvodna deonica tog gasovoda postaviće se po dnu Crnog mora, s tim što je maksimalna dubina oko dva kilometara, a godišnji kapacitet premašiivaće 30 milijardi kubnih metara gasa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.