Rusija upozorava da je zbog popravki moguća potpuna obustava gasa Evropi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2022, 12:57

Rusija upozorava da je zbog popravki moguća potpuna obustava gasa Evropi

Isporuka ruskog gasa u Evropu preko gasovoda Severni tok 1 dodatno je smanjena u četvrtak, 16. juna, a Moskva je saopštila da bi odlaganje popravki moglo da dovede do potpune obustave snabdevanja, što bi otežalo nastojanje zemalja na starom kontinentu da popune zalihe ovog energenta. Do rasta neizvesnosti u isporukama gasa dolazi u trenutku kada su lideri Nemačke, Italije, Francuske i Rumunije u poseti Ukrajini, koja vrši pritisak za bržu isporuku oružja za borbu protiv invazije ruskih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Peskov: Ne smanjuje Gasprom isporuke namjerno

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2022

MOSKVA - Nije bilo namjernih akcija Gasproma sa smanjenjem isporuka gasa Evropi, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodajući da postoji problem sa turbinama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.