Rusija: Nastavljamo gradnju Južnog toka

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Nastavljamo gradnju Južnog toka

Rusija nije dobila nikakvo obaveštenje od Bugarske o suspenziji izgradnje gasovoda "Južni tok" pas nastavljamo sprovođenje planova za ovaj projekat, rekao je direktor ruskog energetskog giganta "Gasprom" Aleksej Miler.

Ništa nismo dobili napismeno od Bugarske: Aleksej Miler, direktor "Gasproma"

 

"Rusija provodi projekat Južni tok u Bugarskoj u skladu sa međuvladinim sporazumima. Nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dobili nikakvo pisano obaveštenje od Bugarske u okviru međuvladinog sporazuma, niti na korporativnom nivou. Radovi se odvijaju prema planu", naglasio je Miler.

 

Bugarski premijer Plamen Orešarski rekao je početkom nedelje da njegova zemlja obustavlja radove na "Južnom toku" zbog kritika EU i SAD. EU je upozorila Bugarsku da gasovod krši pravila Unije, posebno kada je reč o planiranom monopolu ruskog "Gasproma".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

RF nije dobila pismenu potvrdu Bugarske o suspenziji Južnog toka

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2014, 11:00

13.06.2014. -..RF nije dobila pismenu potvrdu Bugarske o suspenziji Južnog toka. Prema rečima predsednika Gasproma Alekseja Milera, realizacija projekta se nastavlja. On je rekao da se rukovodstvo koncerna nalazi u konstruktivnom dijalogu sa Evropskom komisijom povodom ovog pitanja...Evropska komisija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.