Potražnja za ruskim Gasom

Izvor: Vostok.rs, 28.Nov.2016, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potražnja za ruskim Gasom

Sigurni porast potražnje za ruskim gasom svedoči o pouzdanosti i stabilnosti isporuka „Gasprom“ u Evropu, saopštio je novinarima predstavnik uprave ruskog giganta Aleksej Miler.

Gasprom“ je 25. novembra osmi put ove jeseni postavio rekord u izvozu gasa - 601,2 miliona kubnih metara gasa dnevno.

„Ovaj važan događaj je istorijska granica sa tačke gledišta naših isporuka gasa. Potvrđeni rast potražnje za ruskim gasom svedoči o pouzdanosti i stabilnosti isporuka ’Gasproma‘ u Evropu", rekao je Aleksej Miler, komentarišući novi rekord isporuka gasa u inostranstvo.

„’Gasprom‘ očekuje da će u novembru-decembru izvoz gasa u inostranstvo ostati na visokom nivou“, izjavio je početkom novembra zamenik predstavnika uprave „Gasproma“ Aleksandar Medvedev.

Kako je ranije saopštila kompanija, isporuke „Gasproma“ u inostranstvo u januaru-oktobru porasle su za deset odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, ili za 13,05 milijardi kubnih metara. Prema prošlogodišnjim podacima „Gasproma“, isporuke kompanije u januaru-oktobru 2015. godine u inostranstvo iznosile su 130,8 milijardi kubnih metara. Prema tome, obim isporuka za 10 meseci ove godine bi mogao iznositi 144 milijardi kubnih metara.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Gasprom na "istorijskoj granici": Traže sve više

Izvor: B92, 28.Nov.2016

Moskva -- Sigurni porast potražnje za ruskim gasom svedoči o pouzdanosti i stabilnosti isporuka “Gasprom“ u Evropu, saopštio je predstavnik uprave Aleksej Miler...“Gasprom“ je 25. novembra osmi put ove jeseni postavio rekord u izvozu gasa - 601,2 miliona kubnih metara gasa dnevno...“Ovaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.