Osnovana osiguravajuća kuća Sogas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2011, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovana osiguravajuća kuća Sogas

BEOGRAD -

Javno preduzeće Srbijagas potpisalo je danas sa ruskim Gaspromom ugovor o osnivanju zajedničke osiguravajuće kompanije Sogas u Srbiji, izjavio je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

On je agenciji Beta kazao da će osnivački kapital nove osiguravajuće kuće biti šest miliona evra, od čega će 2,9 miliona evra izdvojiti Srbijagas, preostalih 3,1 milion ruska strana, koja će biti vlasnik 51 odsto Sogasa.

"Očekujem da će u naredne tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do četiri sedmice biti prikupljene sve dozvole za osnivanje Sogasa u Srbiji", kazao je Bajatović.

Kako je precizirao, u ponedeljak će biti upućen zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije u Srbiji, a nakon toga i zahtev Narodnoj banci Srbije za dozvolu za rad nove osiguravajuće kompanije.

Bajatović je kazao i da je završeno unošenje imovine Srbijagasa u zajedničko preduzeće sa Gaspromom za podzemno skladište gasa u "Banatski dvoru".

"Ostalo je još da Gasprom uplati 40 miliona evra za zajedničko preduzeće i ustupi 250 miliona kubnih metara gasa koji su upumpani u skladište", kazao je on.

Bajatović je kazao i da je pokrenut rad preduzeće Progresgas trejding, u vlasništvu Gasproma i Srbijagasa, koje će se baviti izvozom poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na rusko tržište.

"Dogovoren je izvoz semena u Rusiju, a planiran je izvoz konditorskih proizvoda, kao i prerađevina od mesa", kazao je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović agenciji Beta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.