Novo srpsko-rusko osiguranje

Izvor: RTS, 27.Jan.2010, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo srpsko-rusko osiguranje

Srbijagas i rusko osiguranje Sogaz, u vlasništvu Gasproma, osnovaće zajedničku kompaniju za osiguranje u Srbiji koja bi trebalo da počne sa radom u ovoj godini.

Javno preduzeće Srbijagas i ruska osiguravajuća kuća Sogaz, u vlasništvu Gasprom grupe, osnovaće zajedničku kompaniju za osiguranje u Srbiji, koja bi trebalo operativno da počne da funkcioniše u drugom kvartalu 2010. godine.

Predsednik Upravnog odbora ruske osiguravajuće kuće Sogaz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Aleksej Miler, poznat i kao izvršni direktor ruskog naftnog giganta Gasproma.

U novom preduzeću, Sogaz će imati 51 odsto, a Srbijagas 49 odsto vlasništva.

Sve ključne odluke u novom preduzeću biće donete uz saglasnost obe strane, saopštio je Srbijagas.

Pismo o namerama predato je Centralnoj banci Srbije krajem prošle godine, a zvanični zahtev Narodnoj banci Srbije trebalo bi da bude predat krajem februara ili početkom marta ove godine.

Očekuje se da će u prve tri godine rada nove osiguravajuće kuće u Srbiji biti investirano između 7,5 i 8 miliona evra.

"Sogaz Srbija" usmeriće se na energetsku delatnost i to, pre svega na osiguranje imovine, rizika od odgovornosti, a kasnije i na dobrovoljno medicinsko osiguranje, koje u Srbiji još nije zaživelo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.