Novak: Nastavlja se rad na Turskom toku

Izvor: Cafe.ba, 09.Jul.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Nastavlja se rad na Turskom toku

BEOGRAD - Raskid ugovora između "Gasproma" i italijanskog preduzimača "Saipem" je tehničko pitanje i neće uticati na realizaciju projekta "Turski tok", rekao je ministar energetike Rusije Aleksandar Novak.

"Realizacija projekta se nastavlja. Nastavljamo da radimo sa našim turskim partnerima prema usaglašenom sporazumu. To je tehničko pitanje koje rešavaju između sebe `Gasprom` i komercijalne organizacije", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << je Novak novinarima.

Na pitanje da li će to uticati na rokove izgradnje, Novak je istakao da nikakvi rokovi zasad nisu određeni i da se radi po principu "što brže-to bolje“, prenosi Sputnjik.

"Gasprom" je raskinuo sporazum sa "Saipemom" o izgradnji prve grane cjevovoda.

Kompanija "Saut strim" saopštila je da je ova odluka diktirana "nemogućnošću da se postigne sporazum o mnogim radnim i komercijalnim pitanjima realizacije projekta Turski tok".

Prema ugovoru, "Saipem" treba da dobije kompenzaciju za raskid ugovora. "Gaspromu" tako predstoji da plati "Saipemu" približno 300 miliona dolara kompenzacije.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Aleksandar Novak: Nastavlja se rad na gasovodu Turski tok

Izvor: Blic, 09.Jul.2015

Raskid ugovora između "Gasproma" i italijanskog preduzimača "Saipem" je tehničko pitanje i neće uticati na realizaciju projekta "Turski tok", rekao je danas ministar energetike Rusije Aleksandar Novak..."Realizacija projekta se nastavlja. Nastavljamo da radimo sa našim turskim partnerima prema usaglašenom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.