Izvor: B92, 11.Maj.2009, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južni tok kroz Srbiju 450 km

Beograd -- Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da je sa ruskim Gaspromom postignut dogovor da Južni tok kroz Srbiju bude dugačak 450 kilometara.

"Dužina deonice Južnog toka kroz Srbiju biće oko 450 kilometara, a kapacitet će biti veći od 20 milijardi kubnih metara gasa godišnje", objasnio je on.

Bajatović je naveo i da je u konsultacijama sa Gaspromom dogovorena mogućnost povećanja kapaciteta gasovoda kroz Srbiju, povećanjem pritiska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i povećanjem broja gasnih stanica.

On je najavio da će osnovni sporazum Javnog preduzeća Srbijagas i ruske državne kompanije Gasprom o gasovodu Južni tok biti potpisan na skupu, koji će biti održan od 14. do 16. maja u Sočiju.

Tim sporazumom i aneksima, istakao je, obezbeđeno je da u zajedničkom preduzeću Gasproma i Srbijagasa, oko najvažnijih odluka za upravljanje preduzećem neće biti preglasavanja Srbije, koja će biti vlasnik 49 odsto kapitala.

Bajatović nije mogao da preciza o kojim pitanjima je reč, navodeći da je to "duga lista", ali je naglasio da bez saglasnosti generalnog direktora Srbijagasa neće moći da se donesu najvažnije odluke za poslovanje zajedničkog preduzeće.

Prema njegovim rečima, na skupu u Sočiju biti potpisan nacionalni sporazum o Južnom toku između Rusije i Italije, jer je taj gasovod zajednički projekat Gasproma i italijanske energetske kompanije Eni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BAJATOVIĆ: Južni tok kroz Srbiju 450 kilometara

Izvor: Danas, 11.Maj.2009

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je juče da je sa ruskim Gaspromom postignut dogovor o dužini i kapacitetu gasovoda Južni tok kroz Srbiju. „Dužina deonice Južnog toka kroz Srbiju biće oko 450 kilometara, a kapacitet će biti veći od 20 milijardi kubnih metara gasa godišnje“,...

Nastavak na Danas...

Južni tok kroz Srbiju 450 km

Izvor: Radio 021, 11.Maj.2009

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da je sa ruskim Gaspromom postignut dogovor da deonica gasovoda Južni tok kroz Srbiju bude dugačka 450 kilometara, dok će kapacitet će biti veći od 20 milijardi kubnih metara gasa godišnje. Bajatović je naveo i da je u konsultacijama...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.