Južni tok i kroz Sloveniju

Izvor: RTS, 15.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Južni tok" i kroz Sloveniju

Gasprom u Sloveniji proučava tehničke aspekte gradnje gasovoda "Južni tok". Stručna javnost pita zbog čega Slovenija daje Rusima podatke kad nije potpisan međudržavni sporazum.

Ruska kompanija Gasprom, počela je ovog meseca u Sloveniji da proučava tehničke aspekte gradnje gasovoda "Južni tok".

Gasovod "Južni tok" bi trebalo da na putu od Kaspijskog bazena, preko Bugarske, Srbije, Mađarske, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Austrije i Italije, jednim krakom prođe i kroz Sloveniju.

Prema podacima, koje objavljuje list Dnevnik, Rusi proučavaju trasu budućeg gasovoda u svim spomenutim državama, u Sloveniji takođe, a studiju o tome radi italijansko preduzeće Saipem.

Gasovod bi trebalo da bude završen do 2011. godine.

Podatke za Sloveniju Gaspromu priprema slovenačka firma Geoplin, a u Sloveniji se stručna javnost pita zbog čega Slovenija daje Rusima podatke kad između država o tome nije potpisan međudržavni sporazum.

Direktor Geoplina Alojz Stana s tim u vezi naglašava da "tehnička studija znači da se samo sagledavaju mogućnosti saradnje, pre svega u okviru postojećeg gasovodnog sistema, a i inače razmenjujemo pretežno javno dostupne podatke".

Direktor Geoplina je još naglasio da to ne znači da će njegovo preduzeće u svemu i učestvovati, ali "očekujemo da će studija pokazati kako u tom projektu ići dalje".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Slovenija: Gazprom počeo da prikuplja podatke za Južni tok

Izvor: EMportal, 15.Dec.2008

Ruska kompanija Gazprom, počela je ovog meseca u Sloveniji da proučava tehničke aspekte gradnje gasovoda Južni tok.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.