Južni tok donosi 1,5 milijardi evra

Izvor: S media, 24.Mar.2011, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Južni tok" donosi 1,5 milijardi evra

Izgradnja deonice gasovoda "Južni tok" na teritoriji Srbije privući će do 1,5 milijardi evra direktnih investicija i za 25 godina eksploatacije doneti četiri milijarde evra prihoda od transporta gasa, saopštio je ruski koncern "Gasprom".

U okviru zvanične posete ruskog premijera Vladimira Putina Srbiji, predsednik upravnog odbora "Gasrpoma" Aleksej Miler je danas učestvovao u pregovorima sa srpskim zvaničnicima.

Izvršni direktor projekta "Južni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tok" Marsel Kramer i šef službe za upravljanje projektima ruskog holdinga Leonid Čugunov su danas u Beogradu organizovali prezentaciju projekta kojoj su prisustvovali predstavnici poslovnih i političkih krugova Srbije.

Gasovod Južni tok biće gotov do kraja 2015.

"Ocenjujemo da će izgradnja deonice gasovoda 'Južni tok' na teritoriji Srbije otvoriti oko 2.500 novih radnih mesta, privući do 1,5 milijardi evra direktnih investicija i od transporta gasa osigurati prihod od preko četiri milijarde evra za 25 godina njegove eksploatacije", rekao je Kramer na prezentaciji projekta.

Čugunov sa svoje strane istakao je da će izgradnja gasovoda "Južni tok" na teritoriji Srbije, osim što će rešiti opšteevropski problem na obezbedjenju dodatnih količina gasa, snažno podstaći razvoj gasovodnog sistema zemlje i garantovati njenu energetsku bezbednost.

"Južnim tokom će se za potrebe Srbije dopremati oko četiri milijarde kubnih metara gasa godišnje" istakao je Čugunov, prenela je ruska agencija RIA Novosti.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.