Jeftiniji ruski gas u 2012. godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2011, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftiniji ruski gas u 2012. godini

NOVI SAD -

Danas je u Novom Sadu potpisan Aneks Ugovora o isporuci prirodnog gasa za potrebe snabdevanja tržišta Republike Srbije u 2012. godini, između Javnog preduzeća "Srbijagas" i kompanije "Jugorosgas" a.d, saopštila je Služba za odnose s javnošću Srbijagasa.

Aneks su potpisali generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i izvršni direktor Jugorosgasa Vladimir Koldin.

Na osnovu dogovora sa kompanijom "Gasprom", cena gasa za srpsko tržište >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biće niža za 12 odsto u odnosu na prethodni ugovor, navodi se u saopštenju.

U praksi to znači da će za I kvartal 2012. godine cena, umesto ranije predviđenih 545, iznositi 478 dolara za hiljadu kubnih metara prirodnog gasa.

Srbijagas ocenjuje da se tim Aneksom, koji će važiti do potpisivanja novog, dugoročnog ugovora o snabdevanju gasom iz ruskih izvora, na osnovu međudržavnog sporazuma, obezbeđuje stabilno snabdevanje srpskog tržišta prirodnim gasom u toku iduće godine.

Anwksom je, kako se ističe, preciziran i način na koji će se, u obostranom interesu, koristiti kapaciteti podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru, kako u pogledu skladištenja, tj. utiskivanja gasa, tako i u pogledu korišćenja tog podzemnog rezervoara kao novog mesta isporuke gasa za potrebe srpskog tržišta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.