Gasprom skladišti gas za Srbiju u Mađarskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2009, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gasprom" skladišti gas za Srbiju u Mađarskoj

BEČ - Ruski Gasprom će obezbediti 200 miliona kubnih metara gasa za srpsko tržište koji će biti uskladišteni u Mađarskoj, izjavio je danas generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

On je agenciji Beta nakon razgovora sa predstavnicima Gasproma u Beču kazao da će Srbijagas obezbediti transport i dopremanje tog gasa i dodao da će cena biti jednaka ceni po kojoj se nabavlja gas od Jugorosgasa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
U slučaju krize iz skladišta u Mađarskoj će biti omogućeno dopremanje do tri miliona kubnih metara gasa dnevno, što je uz pet miliona kubnih metara gasa iz domaće proizvodnje dovoljno za osnovno snabdevanje srpskog tržišta, odnosno domaćinstava i toplana, kazao je Bajatović.

On je dodao da će, ukoliko ne bude krize, taj gas biti korišćen za komercijalne potrebe srpskog tržišta.

Prema njegovim rečima, u naredne dve do tri sedmice radiće se na operativnim detaljima, nakon čega će biti potpisan ugovor o obezbeđivanju i skladištenju gasa.

Bajatović je kazao da će skladišta u Mađarskoj obezbediti Gasprom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.