Gasprom potpisuje ugovore za isporuku cevi za Južni tok

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom potpisuje ugovore za isporuku cevi za Južni tok

Gasprom će do kraja prvog tromesečja ove godine potpisati ugovor o isporuci cevi za drugi krak gasovoda Južni tok.

Ruska gasna kompanija će, takođe, do tog roka objaviti rezultate tendera za postavljanje cevi u morskim dubinama, saopštila je firma nakon sastanka o realizaciji projekata Južni tok i Južni koridor.

Isporučilac cevi za prvi krak morskog dela Južnog toka je nemačka kompanija EUROPIPE >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (50 odsto ukupnog obima) i ruska preduzeća Objedinjena metalurška kompanija (35 odsto) i Severstalj (15 odsto).

Ukupna suma sporazuma iznosi milijardu evra, preneo je Itar tas.

Železnice Srbije su spremne da prevezu 650.000 tona cevi za gasovod Južni tok u našoj zemlji, a početak železničkog transporta se očekuje već u martu, rečeno je u subotu Tanjugu u srpskim železnicama.

Kako je saopštio Gasprom, odmah posle Bugarske i Srbije, izgradnja gasovoda na kopnu će početi u Mađarskoj u drugom tromesečju 2015. godine.

Sada se na mađarskom delu sprovode projektno-istraživački radovi, pripremaju dokumenta za teritorijalno planiranje i procenu uticaja na životnu sredinu za mađarski, slovenački i hrvatski deo.

U cilju realizacije energetskih projekata na teritoriji Republike Srpske radi se na usaglašavaju mđudržavnih sporazuma sa Bosnom i Hercegovinom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačke i ruske cevi za Južni tok

Izvor: B92, 11.Feb.2014

Moskva -- Gasprom će do kraja prvog tromesečja ove godine potpisati ugovor o isporuci cevi za drugi krak gasovoda Južni tok...Ruska gasna kompanija će, takođe, do tog roka objaviti rezultate tendera za postavljanje cevi u morskim dubinama, saopštila je firma nakon sastanka o realizaciji projekata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.