Gasprom kupuje Milan?

Izvor: B92, 12.Jul.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gasprom" kupuje Milan?

Ruska kompanija "Gasprom" zainteresovana je za kupovinu italijanskog Milana, ukoliko vlasnik kluba Silvio Berluskoni bude primoran da ga proda.

Premijer Italije dužan je da zbog korupcije plati kaznu od čak 560 miliona evra, što će direktno da utiče na budžet Milana.

"Gasprom" je i prošlog leta pokazala interesovanje za kupovinu Milana, a među potencijalnim kupcima su i vlasnik Abu Dabi junajted grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Maktum Al Emir, kao i nekoliko katarskih kompanija koje su, inače, u velikoj meri prisutne u evropskom fudbalu.

Ruski "Gasprom" je je većinski vlasnik Zenita iz Sankt Peterburga, glavni sponzor nemačkog Šalkea 04, hokejaškog tima Avangard Omsk, kao i Crvene zvezde.

Ruska kompanija je kao sponzor zastupljena i u atletici, malom fudbalu, nordijskom skijanju, motokrosu, te kao glavni sponzor vozača Formule GP2 Mihaila Aljošina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Gasprom" želi da kupi Milan

Izvor: Mondo, 12.Jul.2011

Iz problema u koje je "upao" premijer Italije Silvio Berluskoni, mogao bi da profitira ruski "Gasprom".

Nastavak na Mondo...

Berluskoni, Gasprom i Zvezda

Izvor: Politika, 13.Jul.2011, 01:33

U Crvenoj zvezdi ističu da je ideja o poseti „Marakani” potekla od samog premijera Italije, ali da je pitanje da li će do nje prekosutra zaista i doći ..Agencijska vest da je ruski energetski gigant Gasprom zainteresovan za kupovinu sedmostrukog prvaka Evrope Milana, ukoliko italijanski premijer...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.