Gasprom će postati najveći snabdevač Turske gasom

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gasprom" će postati najveći snabdevač Turske gasom

13.01.2015. -

Ruska energetska kompanija "Gasprom" predala je zahtev antimonopolskoj komisiji za sticanje udela u turskoj trgovinskoj kompaniji Akfel Gaz. Ovom transakcijom "Gasprom" će postati najveći monopolista u Turskoj.

U avgustu 2012. godine Akfel Gaz je zaključio 30-godišnji sporazum za snabdevanje Turske sa 2,25 milijarde kubnih metara od 1. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << januara 2013. do 31. decembra 2045. godine. Krajem 2014. godine "Gasprom" je potpisao memorandum sa turskim državnim energetskim operaterom Botas o izgradnji gasovoda kroz Crno more u Evropu, zaobilazeći Bugarsku, koji će zameniti "Južni tok".

Saopšteno je i da bi Turska mogla dobiti dodatni popust za ruski gas.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Igor Ageyenko    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Gasprom" raste u Turskoj, Bugari traže rešenje

Izvor: Blic, 13.Jan.2015

Ruska energetska kompanija "Gasprom" predala je zahtev antimonopolskoj komisiji za sticanje udela u turskoj trgovinskoj kompaniji "Akfel Gaz", čime će postati najveći gasni monopolista u Turskoj...U avgustu 2012. godine "Akfel Gaz" zaključio je 30-godišnji sporazum za snabdevanje Turske sa 2,25...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.