Gasprom: Još se čeka zahtev Srbije

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gasprom": Još se čeka zahtev Srbije

BEOGRAD - Gasprom još nije dobio zahtev od Srbije za tačne količine gasa neophodne za predstojeću zimsku sezonu, iako je do zvaničnog početka grejne sezone ostalo sedam dana.

Ugovorne strane se, međutim, dobro razumeju, tako da je pitanje određivanje količine čisto tehničko, kažu u Gasprom-eksportu, i dodaju da je godišnja isporuka gasa Srbiji model koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odgovara obema stranama.

Upitani kakvu zimu Srbija može da očekuje kada je reč o redovnom snabdevanju gasom, budući da se spekuliše o nesporazumima na relaciji Rusija-Ukrajina, u "Gasprom-eksportu" su rekli da sa ukrajinskim partnerima imaju dobre odnose.

Istakli su da je neosnovano očekivati nestašice gasa u Srbiji ili bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji koju Gasprom snabdeva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.