Počela izgradnja podvodnog dela gasovoda Severni tok

Izvor: S media, 07.Apr.2010, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja podvodnog dela gasovoda "Severni tok"

Ruska energetska kompanija "Gasprom" počela je radove na izgradnji gasovoda "Severni tok" i prva cev je položena na dno Baltičkog mora, izjavio je izvor u "Gaspromu" koji se pozvao na izvršnog direktora te kompanije Alekseja Milera.

Miler je predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva obavestio u telefonskom razgovoru u utorak da su počeli radovi na postavljanju "Severnog toka" i da je svečanost povodom početka izgradnje planirana za 9. april u regionu Viborga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Na svečanosti će učestvovati visoki predstavnici zemalja učesnica u tom projektu, kao i Evropske komisije, a Medvedev je takodje potvrdio nameru da prisustvuje, ukazali su u "Gaspromu".

Gasovod "Severni tok", dužine oko 1.200 kilometara, predstavlja novu maršrutu za izvoz ruskog prirodnog gasa u Evropu. Puštanje u rad prve linije kapaciteta od 27,5 milijardi kubnih metara gasa godišnje planirano je za 2011, dok će izgradnja druge linije do 2012. omogućiti da se propusna moć poveća na 55 milijardi kubika godišnje, prenela je agencija RIANovosti.

Akcionari "Severnog toka" su ruski "Gasprom" s udelom od 51 odsto, nemačke kompanije "Vinteršal holding" i "E.ON Rurgas" sa po 20 odsto akcija i holandska firma "Gasuni" s udelom od devet odsto. Francuski koncern "GDF Suec" takodje planira da se priključi tom projektu s učešćem od devet procenata.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela izgradnja "Severnog toka"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2010

MOSKVA - Ruska energetska kompanija "Gasprom" počela je radove na izgradnji gasovoda "Severni tok" i prva cev je položena na dno Baltičkog mora, izjavio je izvor u "Gaspromu" koji se pozvao na izvršnog direktora te kompanije Alekseja Milera...Miler je predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva obavestio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Položena prva cijev za Sjeverni tok

Izvor: Capital.ba, 07.Apr.2010

MOSKVA, Gasprom je počeo sa radovima na gasovodu 'Sjeverni tok', a tim povodom najavljeno je i veliko slavlje kome će prisustvovati i predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev. Ruska energetska kompanija 'Gasprom' počela je radove na izgradnji gasovoda 'Sjeverni tok' i prva cijev je položena na dno Baltičkog...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.