Čugunov: Početak radova na Južnom toku u Srbiji od leta

Izvor: Politika, 11.Apr.2014, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čugunov: Početak radova na Južnom toku u Srbiji od leta

NOVI SAD –Ove godine projekat Južni tok u Srbiji prelazi u aktivnu fazu realizacije, i početak osnovnih građevinsko-montažnih radova očekuje se krajem drugog kvartala 2014. godine u skladu sa usvojenim dinamičkim planom, izjavio je rukovodilac Departmana za upravljanje projektima u Gaspromu, Leonid Čugunov.

Čugunov je, na konferenciji za novinare održanoj u Novom Sadu povodom početka finalnog turnira rukometne SEHA lige, čiji je Gasprom glavni sponzor, rekao da Južni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tok predstavlja najsavremenije rešenje u projektovanju, jer se radi o gasovodu velikog kapaciteta koji ima i visok pritisak, što je, kako je napomenuo, neobično za Evropu.

„U procesu projektovanja i definisanja ključnih tehničkih parametara Južnog toka mi smo posebno vodili računa o pitanjima ekološke bezbednosti i minimalizacije uticaja na životnu sredinu. Nameravamo da koristimo najsavremeniju tehnologiju uz poštovanje najstrožih ekoloških zahteva”, rekao je on.

Kako je dodao, „izuzetno je važno što je vlada dala pozitivno mišljenje o pripremljenoj proceni uticaja projekta na životnu sredinu”.

Čugunov je podsetio da se od 24. novembra 2013. u punom jeku izvode pripremni radovi, završava se proces regulisanja prava na zemljište za prioritetnu deonicu izgradnje i vrši se državna tehnička kontrola projektne dokumentacije.

Šef odeljenja za upravljanje projektima u Gaspromu je takođe naveo da se trenutno završava državna revizija i da on očekuje da će po završetku te revizije početi zajednička izgradnja tog gasovoda.

Povodom početka početka „SEHA Gasprom South Stream rukometne lige” u Novom Sadu, Čugunov je rekao da mu je drago što je uz podršku Gasproma omogućeno održavanje finala ove lige.

„Mi planiramo da i ubuduće aktivno učestvujemo u razvoju društvene sfere, podržavajući projekte od društvenog značaja”, najavio je on.

Tanjug

objavljeno: 11.04.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.