Bugarska: Južni tok do kraja 2015.

Izvor: B92, 08.Jul.2013, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska: Južni tok do kraja 2015.

Sofija -- Bugarska i ruski energetski gigant Gasprom obećali su da će, nakon perioda odlaganja, nastaviti radove na bugarskom delu gasovoda Južni tok do kraja godine.

"Nema sumnje da će prva tura gasa ispod Crnog mora iz Rusije u Bugarsku poteći u decembru 2015", izjavio je izvršni direktor Gasproma Aleksej Miler, a prenela agencija Frans pres.

"Projekat napreduje uz određeno kašnjenje u odnosu na plan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali smo sigurni da će rokovi početka izgradnje biti ispoštovani", rekao je Miler nakon sastanka s bugarskim premijerom Plamenom Oresharskim.

Bugarski ministar za ekonomiju i energetiku Dragomir Stojnev rekao je da je 3.600 kilometara dug gasovod, koji će sibirski gas dovesti do Evrope ispod Crnog mora, i dalje ključni prioritet za Bugarsku.

Bugarska sada sav prirodni gas, oko tri milijarde kubnih metara godišnje, prima iz Rusije preko Ukrajine i bila je među najteže pogođenima tokom prekida isporuka zbog brojnih svađa između Moskve i Kijeva oko cene gasa.

"Ubrzaćemo rad na Južnom toku, jer nam je važno da diversifikujemo rute isporuke gasa i imamo direktnu isporuku iz Rusije, bez prolaska kroz treće zemlje", rekao je Stojnev.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska: Južni tok do kraja 2015.

Izvor: B92, 08.Jul.2013

Sofija -- Bugarska i ruski energetski gigant Gasprom obećali su da će, nakon perioda odlaganja, nastaviti radove na bugarskom delu gasovoda Južni tok do kraja godine..."Nema sumnje da će prva tura gasa ispod Crnog mora iz Rusije u Bugarsku poteći u decembru 2015", izjavio je izvršni direktor Gasproma...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.