Bajatović: Opravdano je da imam pet funkcija

Izvor: B92, 26.Mar.2016, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Opravdano je da imam pet funkcija

Imam dobre odnose i mnogo iskustva sa "Gaspromom", ali i sa EU. Zato je opravdano da imam i pet funkcija, utvrđeno je da ne kršim zakon, kaže Dušan Bajatović.

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović i i kandidat SPS za premijersko mesto u Vojvodini kaže za "Večernje novosti" da će se pre odlučiti za fotelju u "Srbijagasu" nego za mesto u stranci, ali da bi žrtvovao upravljanje gasnim gigantom zarad premijerske pozicije u pokrajini.

Odbor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Agencije za borbu protiv korupcije je odlučio da ne postoji zakonska smetnja da obavljate pet funkcija, a na pitanje da li je stvarno neophodno da sedite u pet fotelja, kaže:

"Možda nisam najpametniji, ali sam svakako najbolje rešenje za sva ta direktorska mesta. Imam veoma dobre odnose i iskustva sa "Gaspromom", ali i sa Evropskom unijom. To je korisno za Srbiju. Preko svojih poznanstava i na poverenje uspeo sam da izdejstvujem mnogo. Manju cenu učešća Srbije u "Južnom toku", da budemo vlasnici polovine zaliha "Banatskog Dvora", a trebalo je da sve pripada Rusima. Smanjio sam i proviziju "Jugorosgasa" sa četiri na dva odsto. To sam sve objasnio i Agenciji. Uostalom, i Aleksej Miler iz "Gasproma" je u deset upravnih odbora, a Paolo Skaroni iz "Enija" je bio i u upravnom odboru banaka. Samo je kod nas to bauk", rekao je Bajatović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajatović: Iz "Srbijagasa" samo na čelo pokrajine

Izvor: Večernje novosti, 26.Mar.2016

IMAM veoma dobre odnose i mnogo iskustva sa "Gaspromom", ali i sa EU. Zato je opravdano da imam i pet funkcija, a utvrđeno je i da ne kršim nikakav zakon. Radim u interesu Srbije jer sam ličnim kontaktima izdejstvovao mnogo. Ovo za "Novosti" kaže direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, koji je i...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.