Izvor: Danas, 06.Jun.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba fotografija posvećena Dejvidu Boviju

Beograd - Gradski menadžer Goran Vesić otvorio je izložbu fotografija Brajana Rašića "Belgrade to Bowie" i najavio da će Beograđani i posetioci našeg glavnog grada u naredna tri meseca moći da uživaju u nesvakidašnjem omažu velikom britanskom muzičaru.

"Osim fotografija, pred publikom će se naći i retrospektiva filmova i koncerata Dejvida Bouvija, a glavni grad uskoro će dobiti i mural s njegovim likom. To je nešto što smatram da pripada Beogradu. Na ovaj način >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Beograd pokazuje da je otvoren grad, ali i da ima nešto što drugi nemaju", rekao je Vesić.

On je izrazio zahvalnost našem velikom fotografu, ali i Barbari Garčević, koja je uz pomoć glumca Sergeja Trifunovića učinila ovu ideju mogućom, kao i "Rajfajzen banci" i "Kinoteci".

Brajan Rašić je na otvaranju poručio da mu je velika čast da sa svima podeli dvadesetak godina svoje saradnje sa velikim umetnikom, kojeg je, kako je naveo, bilo vrlo lako voleti nekad, kao i sada.

"Od začetka ideje do njene realizacije prošlo je tri godine. Pun sam emocija i ponosan sam", rekao je Rašić.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Izložba fotografija "Belgrade to Bowie"

Izvor: Danas, 06.Jun.2016

Izložba fotografija "Belgrade to Bowie" otvorena je večeras u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, a posetioci će do 21. avgusta imati priliku da vide fotografije Brajana Rašića tokom njegove 20 godišnje saradnje sa Bovijem.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.