Tužilaštvo: Nije utvrđen nijedan kontakt Predraga Koluvije sa Aleksandrom ili Andrejem Vučićem

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2020, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Nije utvrđen nijedan kontakt Predraga Koluvije sa Aleksandrom ili Andrejem Vučićem

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da ne postoje osnovi sumnje da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej "bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji" sa Predragom Koluvijom, osumnjičenim za uzgajanje marihuane na farmi "Jovanjica", niti da su pomaganjem ili na drugi način učestvovali u izvršenju krivičnog dela koje se Koluviji stavlja na teret.

Tužilaštvo je povodom krivične prijave koju je 9. decembra 2019. godine podneo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS Miloš Vučević protiv Aleksandra i Andreja Vučića a u vezi slučaja "Jovanjica", utvrdilo da "ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić izvršili bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti".

"Iz izveštaja o prikupljanju podataka iz mobilnih telefonskih uređaja i SIM kartica oduzetih od Predraga Koluvije, sačinjenog od strane Službe za specijalne istražne metode MUP Srbije, akvizicijom memorisanog sadržaja kao i sadržaja svih instaliranih aplikacija za komunikaciju putem interneta, proizilazi da nije utvrđen nijedan kontakt sa Aleksandrom i Andrejem Vučićem, niti da se komunikacije koje su ostvarene 13. i 14. novembra 2019. godine putem mobilne mreže ili internet aplikacija mogu dovesti na bilo koji način u vezu sa Aleksandrom i Andrejem Vučićem", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je o troj odluci pismenim putem obavešten punomoćnik podnosioca krivične prijave Miloša Vučevića, advokat Milan Đukić.

Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević podneo je ranije krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića zbog navoda o njihovoj povezanosti sa Predragom Koluvijom, vlasnikom imanja "Jovanjica" na kome je uzgajana marihuana.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Selaković: Sve vreme su svesno obmanjivali javnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2020

Saopštenje Tužilaštva za organizovani kriminal, koje je utvrdilo da Aleksandar i Andrej Vučić nemaju nikakve veze sa slučajem "Jovanjica", niti sa osumnjičenim Predragom Koluvijom, pokazuje da su oni koji su to tvrdili, sve vreme svesno lagali i obmanjivali javnost, izjavio je danas generalni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.