Proizvodnja mleka smanjena za šest do 10 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2013, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodnja mleka smanjena za šest do 10 odsto

ČURUG -

Proizvodnja mleka u Srbiji sada zadovoljava domaće potrebe, ali je manja za šest do 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu, izjavio je direktor beogradskog Imleka Slobodan Petrović.

Petrović je novinarima u Čurugu, prilikom obilaska Velvet farme organskih krava, rekao da su razlozi pada proizvodnje, odnosno prerade mleka, mala kupovna moć građana, povlačenje pojedinih farmera iz proizvodnje zbog prošlogodišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << suše, nepovoljan kurs dinara od prošle godine, kao i povećanje cena sirovog mleka.

Petrović je istakao da se nada da je prošao najnepovoljniji period za proizvodnju mleka i da će trenutni trend rasta biti nastavljen.
Pogledaj vesti o: Kurs dinara

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Imlek plasirao organsko mleko na tržište

Izvor: Blic, 05.Feb.2013

Komapanija Imlek plasirala je danas na tržište proizvode od organskog mleka, koji su jedinstveni, ne samo u Srbiji, nego i u regionu...Na rafovima prodavnica širom zemlje od danas se, pod zajedničkim imenom "bello organic", mogu naći organsko mleko, jogurt, pavlaka i sir, a cene tih proizvoda biće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.