Ovce leče bolje od psihijatra

Izvor: TvojPortal.com, 24.Okt.2011, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovce leče bolje od psihijatra

Izvor:bizlife
Poznato je da delfini, psi ili poni-konjići mogu da pomognu bolesnim ljudima. Međutim, ovce su dosad bile poprilično nepoznate kao životinje koje pomažu u terapiji. Sada su i one postale partneri psihijatara.


„U sobi 204 je opet jedan ovan gledao spolja kroz prozor!“ Ovakve i slične izveštaje Hening Olen često može da čuje, posebno i vreme vizite u klinici FKSL u Šlezvigu, klinici specijalizovanoj za psihijatriju i psihoterapiju.
Hening >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Olen je rukovodilac klinike oko koje svakodnevno - pasu ovce. Ranije je, naime, teren oko zgrade pripadao jednoj farmi. Sada ovce pripadaju zoološkom vrtu Arhe Varder, južno od gradića Rendsburga.
To je zoo-vrt sa oko 70 retkih vrsta domaćih životinja. Klinika se obratila zoo-vrtu jer lekari znaju da kontakt sa životinjama ima pozitivno dejstvo na pacijente.
Hening Olen kaže da su životinje vrlo važna tema u njegovoj struci, kao i da se vrlo lepo uklapaju u koncept psihijatrijske klinike: „Životinje su uvek hit“.
On dodaje da se pacijenti uvek vrlo obraduju kada neko na kliniku dovede psa ili nekog drugog kućnog ljubimca. Posete zoo-vrtu su takođe omiljene među pacijentima koji tamo „vide sličnosti sudbina“.
„Rado bismo nabavili terapijske pse, ali su oni veoma skupi“ – zato su ovce dobrodošle.

zdravljepsihologijaovcepsihijatrijaHening Olen

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.