Izvor: Blic, 29.Mar.2024, 02:28

OD UČENIKA DO SRPSKIH DOMAĆINA Đaci u Svilajncu imaju farmu svinja i goveda gde proizvode hranu i za sebe, ali i za prodaju (FOTO)

Poljoprivredno veterinarska škola sa domom učenika u Svilajncu pored toga što je najveća škola ovog obrazovnog profila u Srbiji, izdvaja se i svojom samoodrživošću, odnosno time što sve potrebe učenika za kvalitetnom ishranom zadovoljava sopstvenom proizvodnjom, a viškove proizvedenog plasira na tržište. Celokupna potreba za mesom, voćem i povrćem koju iskazuje kuhinja doma učenika, bude pokrivena sopstvenom proizvodnjom. Imaju i prodaju na sopstvenom gazdinstvu. Tu možete kupiti jabuke, sok od jabuka, vakumirani kiseli kupus, zimnicu, mleko, jogurt, sve ono što vredni učenici proizvode.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.