Najbolja „Životinjska farma”

Izvor: Blic, 24.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja „Životinjska farma”

ZAJEČAR - Sinoć su u Zaječaru završeni 17. „Dani Zorana Radmilovića” uručivanjem nagrade za najbolju ulogu i najbolju predstavu festivala.

Po oceni publike najbolja predstava bila je „Životinjska farma” pozorišta iz Banjaluke, dok je stručni žiri za najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glumačku bravuru proglasio ulogu Dubravke Stojanović koja je sa ansamblom BDP-a, briljirala u „Ćeifu” u režiji Egona Savina.

„Zoranov brk”, prestižnu nagradu za najbolju glumačku bravuru, dobili su Ljubomir Bandović za ulogu u „Ćeifu, i Aleksandra Janković za ulogu u predstavi „Nemreš pobjeć od nedjelje” Ateljea 212.

Ivan Mensur je potpisnik režije „Četiri sata” gde je „Brk” osvojio Ivan Zarić za ulogu Saše. U „Zmijskom leglu” pozorišta iz Tuzle, režisera Saše Broz, nagradu za glumačku bravuru dobio je Midhat Kušljuljić.

Publiku su oduševili i „Došljaci” Narodnog pozorišta iz Užica, režisera Aleksandra Lukača. U ovoj predstavi za najboljeg glumca je proglašen Nemanja Jovanović.

U čast nagrađenih Srpsko narodno pozorište izvelo je predstavu „Godo na usijanom limenom krovu” režisera Nikole Zavišića.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dušanka Stojanović dobila nagradu Zoran Radmilović

Izvor: Kurir, 24.Okt.2008

ZAJEČAR, 24. oktobra 2008. (Beta) - Glumica Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) Dušanka Stojanović dobitnica je nagrade "Zoran Radmilović" na 17. pozorišnim danima koji se u spomen na ovog glumca održavaju u Zaječaru, njegovom rodnom gradu. Kako je saopštio danas žiri, Stojanovićeva je nagrađena...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.