Desetina stočnih farmi u Francuskoj pred bankrotom

Izvor: Večernje novosti, 19.Jul.2015, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetina stočnih farmi u Francuskoj pred bankrotom

Proizvođači mleka i uzgajivači goveda i svinja u Francuskoj suočeni su s brojnim problemima, a čak 10 odsto stočnih farmi nalazi se pred bankrotom, izjavio je francuski ministar poljoprivrede, Stefan Le Fol, u intervuju za list Parizjen. Dodao je da su hitne mere već preduzete, ali i da bi profesionalna udruženja morala da budu restrukturirana na dugi rok. Prema oceni ministra, blizu 10 odsto stočnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << farmi je u teškoj materijalnoj situaciji, čak na ivici bankrotstva, što je između 22.000 i 25.000 firmi. Proizvođača mleka, kako je naveo, pogođeni su merom ukidanja kvota koju je donela Evropska unija, kao i padom potrošnje na glavnim tržištima, dok je uzgajivače svinja pogodila stagnacija cena mesa koja se kreće oko 1,30 evro po kilogramu. Za pokriće troškova proizvodnje, prema njegovim rečima, potrebno je 10 do 20 centi više. Najzad, proizvođači goveda morali bi da se prilagode situaciji povećane tražnje u smislu revalorizacije cena, smatra Le Fol.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Desetina stočnih farmi u Francuskoj pred bankrotom

Izvor: Capital.ba, 20.Jul.2015, 07:36

PARIZ, Proizvođači mlijeka i uzgajivači goveda i svinja u Francuskoj suočeni su s brojnim problemima, a čak 10 odsto stočnih farmi nalazi se pred bankrotom, izjavio je francuski ministar poljoprivrede, Stefan Le Fol, u intervuju za list Parizjen. Dodao je da su hitne mjere već preduzete, ali i...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.