Zbog EU Francuzi gube stočne farme

Izvor: B92, 19.Jul.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog EU Francuzi gube stočne farme

Proizvođači mleka i uzgajivači goveda i svinja u Francuskoj suočeni su s brojnim problemima, a čak 10 odsto stočnih farmi nalazi se pred bankrotom.

Francuski ministar poljoprivrede Stefan Le Fol istakao je da su hitne mere već preduzete, ali i da bi profesionalna udruženja morala da budu restrukturirana na dugi rok.

Prema oceni ministra, blizu 10 odsto stočnih farmi je u teškoj materijalnoj situaciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čak na ivici bankrotstva, što je između 22.000 i 25.000 firmi.

Proizvođača mleka, kako je naveo, pogođeni su merom ukidanja kvota koju je donela Evropska unija, kao i padom potrošnje na glavnim tržištima, dok je uzgajivače svinja pogodila stagnacija cena mesa koja se kreće oko 1,30 evro po kilogramu. Za pokriće troškova proizvodnje, prema njegovim rečima, potrebno je 10 do 20 centi više.

Najzad, proizvođači goveda morali bi da se prilagode situaciji povećane tražnje u smislu revalorizacije cena, smatra Le Fol.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Desetina stočnih farmi u Francuskoj pred bankrotom

Izvor: Večernje novosti, 19.Jul.2015

Proizvođači mleka i uzgajivači goveda i svinja u Francuskoj suočeni su s brojnim problemima, a čak 10 odsto stočnih farmi nalazi se pred bankrotom, izjavio je francuski ministar poljoprivrede, Stefan Le Fol, u intervuju za list Parizjen. Dodao je da su hitne mere već preduzete, ali i da bi profesionalna...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.