Zuckerberg želi da usmeri Facebook prema mlađim korisnicima

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Okt.2021, 10:33

Zuckerberg želi da usmeri Facebook prema mlađim korisnicima

Mladi umesto Facebook-a sve češće biraju društvene mreže poput Snapchat-a i TikTok-a, pa Mark Zuckerberg želi da vrati mlade korisnike na jednu od najpopularnijih platformi.

Mladi sve manje koriste Facebook, što je dokazalo i interno istraživanje početkom ove godine, a istovremeno zabrinulo i izvršnog direktora kompanije, Marka Zuckerberga, koji je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << poslednjem razgovoru s investitorima najavio da će usmeravanje Facebook-a mlađim korisnicima postati njihova “zvezda vodilja”.

Mnogo je naših usluga podešeno da budu najbolje za većinu ljudi koji ih koriste, a ne posebno za mlađe osobe”, objašnjava Zuckerberg dodajući da ova promena neće ostati samo na praznim najavama, već da će se zaista nešto preduzeti po tom pitanju.

Zuckerberg navodi da će zbog novih promena upotreba Facebook-a među starijim korisnicima rasti sporije nego što bi to inače bio slučaj, ali bez obzira na to, smatra da je reč o ispravnoj odluci.

Proces promene fokusa mogao bi trajati godinama ali Zuckerberg kaže da bi jedan od “hitnijih” pomaka mogao doživeti Instagram, u svrhu većeg oslanjanja na video zapise i Reels iskustvo. Kompanija će tako snažno odgovoriti TikTok-u, za koji Zuckerberg kaže da im je jedan od najvećih konkurenata.

Izvor: bug.gr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.