Zuckerberg: Očekujem povratak oglašivača

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Jul.2020, 14:25

Zuckerberg: Očekujem povratak oglašivača

Business Insider piše da su brojne velike kompanije koje su koristile Facebook za oglašavanje optužile ovu društvenu mrežu da je previše „spora i nevoljna“ kada je reč o uklanjanju sadržaja koji podstiču na govor mržnje i rasizam.

Međutim, Zuckerberg izgleda prkosi takvim navodima te je poručio kako smatra da će se upravo ti oglašivači uskoro vratiti na navedenu platformu.

Na jednom od sastanaka, kazao je zaposlenima kako ne planira da menja politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Facebook-a prema govoru mržnje uprkos bojkotu oglašivača kojem se priključilo trenutno više od 900 kompanija.

Nećemo menjati našu politiku bilo čega zbog pretnje malom ili bilo kojem postotku prihoda„, kazao je tom prilikom Zuckerberg.

Iz Facebook kompanije su takođe najavili je Zuckerberg odlučio da se sastane s organizatorima bojkota „Stop Hate for profit“. Ali, sudeći prema stavovima koje je podelio sa zaposlenima, ni to se neće završiti dobro.

Naime, rekao je kako bi popuštanje u ovom trenutku značilo kapitulaciju koja bi dugoročno ohrabrila i druge na sličnu taktiku.

Tržišna kapitalizacija Facebook-a pala je za 60 milijardi američkih dolara za samo dva dana nakon što je bojkot oglašivača predvođen grupom nevladinih organizacija počeo da raste, ali vrednost deonica uglavnom se u međuvremenu oporavila.

Bojkot je pokrenut nakon što Facebook nije reagovao na kontroverzne objave američkog predsednika Donalda Trampa, u kojima je pozivao na nasilje protiv ljudi koji protestuju zbog policijske brutalnosti i sistemskog rasizma.

Među oglašivačima koji bojkotuju Facebook nalaze se i poznati brendovi poput Coca-Cola, Forda, Starbucksa, Verizona, Adidasa i Unilevera koji su povukli svoje oglase s ove društvene mreže.

U Facebook-u su u međuvremenu pristali da stavljaju oznake s upozorenjem na objave političara koji govorom mržnje krše njihova pravila korišćenja, kao i da pooštre pravila za oglašavanje.

Izvor: klix.ba
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.