Železnjak: Protesti pokušaj podrivanja suvereniteta Srbije

Izvor: Telegraf.rs, 04.Apr.2017, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnjak: Protesti pokušaj podrivanja suvereniteta Srbije

Zamenik generalnog sekretara vladajuće ruske stranke Jedinstvena Rusija, Sergej Železnjak, ocenio je danas da je cilj protesta koji se održavaju u Srbiji - podrivanje suvereniteta zemlje.

Prema rečima Železnjaka, protesti koji se održavaju u nekoliko gradova Srbije su režirani i imaju za cilj provokaciju.

- Prema standardnom scenariju ''obojenih'' političkih projekata te naručene manifestacije imaju za cilj da oslabe autoritet legalno izabranih vlasti koje vode samostalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << politiku i da destabilizuju situaciju u zemlji - smatra Železnjak.

Printskrin: Facebook/Студенти за истину

Takve, kako kaže, neprijateljske akcije sprovode se kako bi se izvršio pritisak na rukovodstva suverenih država ili sa ciljem organizacije državnih prevrata.

Železnjak, koji je i član Odbora Dume za međunarodna pitanja, smatra da se dokaz mešanja spolja u unutrašnja pitanja Srbije može naći u odsustvu jasnog lidera protesta i uverljivih razloga za izlazak na ulice, kao i u širokoj upotrebi internet tehnologija, posredstvom kojih se organizuju studenti, omladina i maloletnici u te akcije.

Foto: Telegraf

- U Rusiji, Srbiji i drugim zemljama omladina je aktivna socijalna grupa. Omladina emotivno reaguje na ono što se dešava, traži načine da se izrazi i ostvari. Upravo zbog toga, omladina je u svim vremenima bila predmet manipulacije i instrument za realizaciju tuđih ciljeva opasnih po neku zemlju -  ocenio je Železnjak, prenela Pink televizija.

Mlado pokolenje u Srbiji koje je izraslo posle bombardovanja Jugoslavije, raspada zemlje, sankcija i "buldožerske revolucije" pokušavaju da zloupotrebe kako bi se u Srbiju vratio haos i nasilje, zaključio je Železnjak.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Železnjak: Protesti pokušaj podrivanja suvereniteta Srbije

Izvor: B92, 05.Apr.2017, 00:28

Moskva -- Zamenik generalnog sekretara vladajuće ruske stranke Jedinstvena Rusija Sergej Želežnjak ocenio je da je cilj protesta u Srbiji - podrivanje suvereniteta zemlje..Prema rečima Železnjaka, protesti koji se održavaju u nekoliko gradova Srbije su režirani i imaju za cilj provokaciju..."Prema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.