Izvor: Piplmetar.rs, 28.Maj.2023, 17:31

Zbog smrti mlade doktorke Azre koju je ubio pijani vozač, uvode se nove mere u Sarajevu

Nekoliko mera

Foto: Facebook


Vlada KS je na današnjoj vanrednoj sednici donela nove mere koje podrazumevaju veću policijsku aktivnost s ciljem obezbeđivanja što veće bezbednosti u saobraćaju. Ove odluke donesene su nakon što je A.B. (27) koji je pijan i bez vozačke dozvole u petak na Marijin Dvoru u Sarajevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << mercedesom usmrtio mladu doktorku Azru Spahić (25) te povredio još dva pešaka.
Ministar finansija i zamenik premijera, Emir Dedović rekao je da prva mera pojačan policijski nadzor na svim trenutnim raskrsnicama od 19 do sedam časova, piše Avaz.ba.
„Od 1. juna završavamo proceduru za 195 novih policijskih službenika koji će dati podršku trenutnim jedinicama. Druga stvar je pojačana kontrola i podrška u automobilima i presretačima koji registruju one koji prekorače brzinu, da pomognu policijskim službenicima i kamerama. To je mera koja će pomoći dok ne prekrijemo grad kamerama onako kako treba“, kazao je Dedović.
Četvrta mera je da završimo i otklonimo prepreke koje su danas prisutne, a to je da se trajno oduzme vozilo prekršiocima ovih mera.
„Mi smo konstatovali gde su prepreke u sistemu i da to završimo. Daćemo rokove da se to što pre završi i da oni koji koriste automobil nikad više ne mogu biti u prilici da imaju to vozilo na raspolaganju“, rekao je Dedović
Dodao je da je naredna stvar povećanje kazne koje se izriču za saobraćajne prekršaje.
„U proceduri ćemo pokrenuti smanjenje brzine u naseljenim delovima Sarajeva, u što kraćem roku, sa 40 na 30 i sa 60 na 50 km/h“, najavio je Dedović.
Dodao je da će se ići u pokretanje kampanje gde će se promovisati smanjenje nasilja i delikvencije u Kantonu Sarajevo.
(Telegraf.rs)


Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"U tren oka sruši ti se celi svet" Dečko tragično stradale Azre se oprostio uz emotivnu poruku (FOTO)

Izvor: Blic, 28.Maj.2023

Nakon nesreće koja se desila u petak u Sarajevu, a u kojoj je Armin Berberović usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić i teško povredio njenu prijateljicu, oglasio se momak tragično stradale devojke.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.