Izvor: Radio 021, 03.Jun.2020, 08:01

Zaposleni u Fejsbuku štrajkovali jer je Zakerberg stao na Trampovu stranu

Zaposleni u kompaniji Fejsbuk štrajkovali su u ponedeljak odbijajući da rade od kuće pošto su nezadovoljni postupcima svog direktora Marka Zakerberga, koji je u ratu Tvitera i Donalda Trampa odlučio da stane na stranu predsednika SAD.

Više desetina zaposlenih u kompaniji Fejsbuk kritikovalo je objavama na Tviteru Zakerbergovu odluku da, za razliku od Džeka Dorsija, ne reaguje na Trampove nepromišljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << objave.

U štrajku su učestvovali neki od najviših menadžera Fejsbuka.

"Fejsbukove nedavne odluke da ne reaguje na statuse koji pozivaju na nasilje ignorišu priliku da se zaštiti naša zajednica. Pozivamo rukovodstvo Fejsbuka da preduzme akciju", navela je grupa softver inženjera u zajedničkom saopštenju na Tviteru.

Prema nekim procenama, u ovom virtuelnom protestu učestvovalo je oko 600 zaposlenih u Fejsbuku.

I don't agree with @Facebook's decision to not act on posts that incite violence. We implore leadership to revisit it. #TakeAction #BlackLivesMatter pic.twitter.com/I6zbtYFf9L

— Ryan Putnam (@RypeArts) June 1, 2020

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.