Zaev: Srebrenica poraz civilizacijskih vrednosti i lekcija za sva vremena

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Srebrenica poraz civilizacijskih vrednosti i lekcija za sva vremena

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ocenio je danas da je to što se desilo u Srebrenici pre 24 godine jedan od najvećih poraza civilizacijskih vrednosti i lekcija koja mora da se nauči jednom zauvek.

"Prošle su 24 godine od strašnog zločina protiv čovečnosti, kada je od 11. do 23. jula u Srebrenici i njenoj okolini ubijeno više od 8.000 pripadnika bošnjačkog naroda, ali bol i sećanja ostaju", napisao je Zaev na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Fejsbuk profilu.

Kako je istakao, "zločin protiv čovečnosti nad civilnim stanovništvom u Srebrenici zauvek će ostati podsetnik na užase rata i na ekstremne forme nacionalizma".

Podržavamo Rezoluciju Evropskog parlamenta od 15. januara 2009. kojom je "11. jul proglašen za Dan sećanja i kojom se najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici", naveo je Zaev.

Zaev je u ime građana Severne Makedonije izrazio "najdublje saušečće i solidarnost porodicama svih nastradalih u Srebrenici, ali i svim žrtvama koje su uzalud izgubile život u ratu u BiH".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.