Za Kup Koraća iz budžeta Niša 9 miliona dinara, Niš domaćin i Kupa za žene

Izvor: JužneVesti.com, 03.Feb.2023, 14:27

Za Kup Koraća iz budžeta Niša 9 miliona dinara, Niš domaćin i Kupa za žene

Informaciju koju nisu objavljene na zvaničnom potpisivanju ugovora o organizaciji Kupa Koraća u Nišu, objavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski na svojoj Fejsbuk stranici. Uz obaveštenje da će "Niš biti domaćin i finalnog turnira za košarkašice 'Milan Ciga Vasojević' 19. i 20. marta ove godine u hali 'Čair'", gradonačelnica je objavila da je Grad izdvojio 9 miliona dinara za završnicu Kupa za košarkaše.

Nije više tajna koliko će građani Niša >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << platiti organizaciju Kupa Radivoja Koraća za koju je Grad u ponudi napisao da će biti glamurozna i da su u budžetu izdvojena značajna sredstva". Ta cifra je 9 miliona dinara, napisala je gradoančelnica na svojim društvenim mrežama.

U godini kada Srbija obeležava vek košarke, posle završnice Kupa „Radivoj Korać“, za koji je Grad izdvojio 9 miliona dinara, Niš će biti domaćin i finalnog turnira za košarkašice „Milan Ciga Vasojević“ 19. i 20. marta ove godine u hali "Čair" - napisala je Sotirovski.

Takmičenje, koje će od 15. do 18. februara biti održano u hali "Čair", otvaraju Partizan i Spartak iz Subotice, a trofej brani Crvena zvezda koja je trijumfovala pre godinu dana.

Niš će ove godine, osim završnice Kupa Koraća i Evropskog prvenstva za juniore u košarci, biti domaćin još jednog košarkaškog događa - Kupa Milan Ciga Vasojević.

Završnicu Kupa za košarkašice Košarkaški savez Srbije organizuje zajedno sa Sportskim savezom Niša, a pod pokroviteljstvom Grada. Prema odluci KSS, na turniru „Milan Ciga Vasojević“ učestvovaće četiri ekipe, a takmičenje će trajati dva dana, 19. marta na programu su polufinalne utakmice, a za 20. mart zakazano je finale - piše na stranici.

Ove odluke još nema na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

Niš je, podsetimo, i prošle godine bio domaćin oba kupa.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pored Kupa "Radivoj Korać", Niš domaćin i finalnog turnira Kupa Srbije za košarkašice

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Feb.2023

Grad Niš biće domaćin završnice Kupa za košarkašice „Milan Ciga Vasojević“ koji Košarkaški savez Srbije organizuje zajedno sa Sportskim savezom Niša, a pod pokroviteljstvom Grada...Niš će tako u godini kada Srbija obeležava vek košarke, posle završnice Kupa „Radivoj Korać“, za...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.