Virtuelna realnost stiže na Facebook

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Apr.2017, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virtuelna realnost stiže na Facebook

Facebook Spaces prvi je eksperiment spajanja popularne društvene mreže sa VR

Tri godine nakon preuzimanja kompanije koja proizvodi uređaje za virtuelnu stvarnost Oculus, Facebook je objavio svoju prvu aplikaciju koja spaja tehnologiju virtuelne realnosti sa sadržajem društvene mreže.

Facebook Spaces, kako se aplikacija zove, korisnicima omogućava da kreiraju virtuelna okruženja i u njih pozovu prijatelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << da zajedno gledaju slike, slušaju muziku i razgovaraju.

Facebook na osnovu slike kreira uputstvo avatar koji je kasnije moguće doraditi, a druženje je za sada moguće organizovati za grupe do četiri prijatelja.

Za korisnike koji (još uvek) ne poseduju uređaje za VR, pristup aplikaciji moguć je i preko kamere, a korisnik koji tako pristupa prikazuje se kao avatar, dok njegovi prijatelji kao video ekran u virtuelnom okruženju.

Iako prvobitno kreiran za Oculus Rift uređaje, Facebook Spaces će nakon testne faze biti dostupan i za druge VR aparate.

Izvor: media.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.