Veselji: Glasanje o kosovskoj vojsci 14. decembra

Izvor: RTS, 03.Dec.2018, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: Glasanje o kosovskoj vojsci 14. decembra

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji saopštio je da će poslanici 14. decembra odlučivati o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku. Veselji veruje u pozitivan ishod glasanja, a Srpska lista poručuje da nikad neće podržati formiranje kosovske vojske.
Kadri Veselji datum glasanja u kosovkom parlamentu najavio na svom Fejsbuk nalogu.

"Četrnaestog decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zvanično ćemo imati kosovsku vojsku. Ovo je datum kada ćemo u kosovskom parlamentu glasati za transformaciju KBS-a u vojsku. Srećno i čestitke svima od nas", napisao je Veselji.
Srpska lista upozorava da Priština, nagoveštajima da će 14. decembra formirati vojsku, nastavlja sa provokacijama, ugrožavajući mir. Istovremeno, srpski poslanici ističu da to neće nikada podržati.
"U danu kada u Prištinu dolazi evropski komesar Johanes Han, kako bi se na Prištinu izvršio pritisak i uklonile takse kojim se blokira distribucija srpskih proizvoda, hrane, lekova, sanitetskog materijala, štampe i svega ostalog, Priština nastavlja sa provokacijama kojima se ugrožava mir, i nagoveštava formiranje vojske za 14. decembar", navodi se u saopštenju Srpske liste.
Dodaje se da kosovski političari jednostranim, protivpravnim merama prete miru, kršeći sve međunarodne akte koji su na snazi, počev od Rezolucije SB UN 1244, Kumanovskog vojnotehničkog sporazuma i Briselskog sporazuma, pa do sopstvenog ustava.
"Srpska lista najoštrije osuđuje ovakvo delovanje i naglašavamo da naši poslanici nikada neće podržati formiranje nekakvih vojnih formacija", ističe se u saopštenju.
Srpska lista istovremeno zahteva od međunarodne zajednice da najoštrije reaguje ili da se javno izjasni kako nije sposobna da održi mir i red na ovim prostorima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veselji: Skupština Kosova na sednici 14. decembra usvaja zakone o Vojsci

Izvor: Beta, 03.Dec.2018

Predsedništvo Skupštine Kosova na današnjoj sednici odlučilo je da se tri zakona o transformaciji BSK razmatraju na redovnoj sednici koja je zakazana za 14. decembar ove godine, objavio je predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji."Dana 14. decembra i zvanično ćemo imati Vojsku Kosova. To je...

Nastavak na Beta...

Veselji putuje u SAD na konsultacije o transformaciji KBS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2018

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, putuje u Sjedinjene Američke Države u sredu, radi konsultacija o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, piše Koha...Pozivajući se na svoja saznanja iz skupštinskih izora, Koha piše da će Veselji u SAD boraviti nekoliko dana, a očekuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.