Umrla na POROĐAJU zbog pogrešne DIJAGNOZE lekara - Rizično stanje posle TRUDNOĆE koje deluje sasvim normalno, OBRATITE pažnju

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 22:02

Umrla na POROĐAJU zbog pogrešne DIJAGNOZE lekara - Rizično stanje posle TRUDNOĆE koje deluje sasvim normalno, OBRATITE pažnju

Nekada i najmanji problem i simptom može da dovede do fatalnih ishoda i katastrofe. Kelina prila je pravi primer onoga što se dešava kada se simptomi ne shvate na pravi način, ili se ne pokažu odmah,.

Keli, iz Evloea, podlegla je bolesti 3. decembra, rekao je njen suprug na Fejsbuku. On je Keli opisao kao neverovatnu i lepu ženu, koja se borila do samog kraja.

Prvi Kelini simptomi uključivali su teške, produžene menstruacije i mnogo bola. Sazanjte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u daljem tekstu šta joj se desilo.

Ali kada je majka dvoje dece razgovarala sa svojim doktorom o njima 2016. godine, njoj je rečeno da njenom telu treba vremena da se sve normalizuje, preneo je Bi-Bi-Si. Lekar je Keli savetovao da uzme kontracepcijske pilule. U drugoj poseti, prepisani su joj antidepresivi.

Mama se prisetila da se osećala kao kraljica dramei počela je da veruje da preteruje sa svojim simptomima.Sve vreme, Keli je provela nekoliko dana u strašnim bolovima, krvarila je većinu dana i počela da dobija na težini bez objašnjenja, razvijajući

Dugo očekivana dijagnoza

Četiri godine kasnije je konačno rečeno da je njenim simptomima potrebno dalje ispitivanje ,nakon što je osetila kvržice u stomaku.

Keli su u novembru 2020. dijagnostikovani benigni fibroidi i savetovali su joj da uradi histerektomiju - hiruršku proceduru za uklanjanje materice.Ali operacija se nikada nije dogodila nakon što su njeni naknadni pregledi odloženi zbog pandemije.Do juna 2021. Keli je rekla da je krvarila svaki dan i da je „izgledala trudnoću u devetom mesecu“.

Konačno je dobila dijagnozu leiomiosarkoma materice u novembru te godine - ovo je redak tip raka koji pogađa 600 ljudi u Velikoj Britaniji svake godine, prema Macmillan Cancer Support.Rečeno joj je da je njen rak u četvrtoj fazi i u terminalnoj fazi, što znači da će uskoro umreti od njega.Keli je prošla kroz šest iscrpljujućih rundi hemoterapije, a njen suprug Majkl je prikupio 76.491 funtu trčeći od Evloea do Bristola, da joj plati operaciju u SAD.

Keli je otvoreno govorila o svom iskustvu otpuštanja u nadi da će se druge žene osećati samopouzdano da zahtevaju od lekara da istraže njihove simptome.

Srbija Danas/The Sun/ J.Šipčić
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.