Ukrali su invalidsku štaku mojoj majci u prodavnici! Nakon nemilog događaja muzičar ošurio po rodnom gradu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2023, 13:41

"Ukrali su invalidsku štaku mojoj majci u prodavnici!" Nakon nemilog događaja muzičar ošurio po rodnom gradu!

Užasan događaj ga razočarao.

Hrvatski muzičar Ernest Pelaić na društvenoj mreži Fejsbuk je objavio da je neko ukrao invalidsku štaku njegovoj majci.

- Priznajem, naivac sam! Majci su mi ukrali invalidsku štaku - napisao je on uz objašnjenje šta se tačno dogodilo.

- Verovao sam da ljudi nisu baš tolika đubrad, ali demantovali su me. Mater mi već nekoliko godina hoda uz pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << invalidske štake. Nakon ne znam koliko vremena pitala me je da li bih išao s njom do prodavnice.  Uželela se. Odveo sam je. Uzeli smo i kolica ona na žeton, kao da idemo u neki veliki šoping, a u stvari htela je praunuku kupiti od bedne penzije 2 Kinder jaja - napisao je ovaj kompozitor i tekstopisac.

- U nekom momentu odložila je štaku kraj kolica kako bi mogla videti cene. Mislila je da su cene još iz doba Druga Tita, pa su joj malo oči ispale. Bio sam kraj nje dok je zabezeknuto gledala u cene i lagano se pomicala bez štake. I gle čuda kad smo se okrenuli prema kolicima, da nastavimo dalje, šta mislite gde je bila štaka? Nema je, pojela maca - nastavio je Pelaić.

- E sad se ja pitam, jesam li ja zaista budala, naivac ili nešto još gore od toga kad još ne mogu sebi da dođem i da shvatim da se neko usudio da uzme nekome invalidsku štaku. Da nekome mazneš novac; shvatam (lopov), da nekome mazneš cigare ('ajde neka, razumem), ali ukrasti invalidsku štaku trebaš biti od posebne sorte... E moj grade, sada u potpunosti razumem samog sebe što često pišem ovde na svom zidu o tome da ja više ne živim u istom onom gradu u kojem sam se rodio - zaključio je.

- Ovo je ipak jedan drugačiji Split od onog kojeg sam zaustavio u svom srcu još sredinom 80-ih. Kad bih živeo u ovakvom kakav je sada u 21. veku, već bih ga davno napustio. Adio, lepi Splite moj - dodao je.

Podsetimo, Pelaić je blizak prijatelj pevačice Severine Vučković i u teškim trenucima joj je pružao podršku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.