Uhapšen jer je ucenjivao osobu i zahtevao 10.000 evra

Izvor: B92, 07.Sep.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen jer je ucenjivao osobu i zahtevao 10.000 evra

Beograd -- Beogradska policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila I. R.

I.R. (32) se sumnjiči da je preko Fejsbuka poslao oštećenom kompromitujući snimak i zahtevao od njega 10.000 evra kako taj materijal ne bi prosledio njegovoj porodici, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni je, kako se sumnja, takođe od oštećenog zahtevao da mu, dok ne skupi kompletnu sumu, uplati preko PostNeta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 4.000 dinara, a policijski službenici su ga uhapsili neposredno nakon što je podigao novac u Pošti.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo ucene.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za kompromitujući snimak tražio 10.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2019

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su I. R. (1987) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ucena...Sumnja se da je I. R. preko društvene mreže "Fejsbuk“...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.