Uhapšen „bosonogi bandit

Izvor: Press, 13.Jul.2010, 04:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen „bosonogi bandit"

Američki tinejdžer Kolton Haris Mur (19) poznat kao „bosonogi bandit" uhapšen je na Bahamima posle dvogodišnje potere. On je osumnjičen za više od 50 krađa širom Amerike i Kanade
Za dve godine, koliko je policija tragala za njim, Kolton je postao pravi junak na internet društvenoj mreži Fejsbuk sa više od 60.000 obožavalaca.
Mur je, naime, pobegao iz doma za maloletne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << delikvente 2008. godine. Od tada je počinio mnoga krivična dela, uključujući i krađe brodova i aviona. Američki FBI je čak ponudio nagradu od 10.000 dolara onome ko pomogne u njegovom hapšenju.
Lopov tinejdžer imao je poseban stil krađa. On je ostavljao otiske stopala na mestu zločina, tako da se veruje da ih je izveo bos, odakle je i dobio nadimak „bosonogi bandit".
Kolton je u početku pljačkao uglavnom u državi Vašington. Tek kada je policiji prijavljeno više neobičnih provala i krađa u drugim državama, policija ih je povezala s njim. On je obično provaljivao u prazne stanove i odnosio hranu i električne uređaje.

Krao je i automobile, a jednim od njih se prevezao do Nebraske, Ajove, pa do Ilinoisa. Sledeće mesto gde je bio primećen bilo je Blumington u Indijani, gde je provalio na aerodrom i ukrao jednomotorni avion kojim se prebacio na Bahame, na ostrvo Veliki Abako.
Taj poslednji od ukupno četiri aviona koja je ukrao došao mu je glave. Naime, ukradena letelica je primećena da sleće na Bahame prošle nedelje, od kada je policija počela intenzivnu potragu za banditom. Prema informacijama lokalne policije, na Bahamima je izveo najmanje sedam pljački pre nego što je uhapšen.
Zvaničnik bahamske policije Elison Grinslejd navela je da je Kolton uhapšen na ostrvu Eleutera.
- Do njega se prevezao motornim čamcem koji je, takođe, ukrao. Posle kratkog ispitivanja, osumnjičeni je identifikovan kao Kolton Haris Mur i odveden je u zatvor bez pružanja otpora - navela je Grinslejdova.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.