Ubijen nastavnik u školi

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 12:13

Ubijen nastavnik u školi

U francuskom gradu Arasu danas oko 11 sati dogodio se napad nožem.

Tokom napada ubijen je nastavnik, a više osoba je povređeno. Između ostalog, još jedan nastavnik i školski čuvar. Istraga je predata kancelariji tužitelja za borbu protiv terorizma.

Osumljičeni je dvadesetogodišnji Čečen, rođen u Rusiji i bivši je učenik srednje škole Gambeta u kojoj se napad dogodio, rekao je policijski izvor. Bio je na popisu osoba koje su poznate kao potencijalni sigurnosni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rizik u vezi s radikalnim islamizmom, dodao je isti izvor.

Policija nije mogla potvrditi natpise lokalnih medija da je uzvikivao "Alahu Akbar".

BFM TV navodi da je ubijeni nastavnik predavao francuski jezik, dok je povređeni predavao fizičko.

Kako se saznaje, učenici su bili zatvoreni u svojim učionicama.

Predsednik Emanuel Makron krenuo je u Aras, kako su saopštili iz njegove kancelarije. U televizijskom obraćanju naciji u četvrtak, Makron je pozvao Francuze da ostanu ujedinjeni i suzdrže se od prebacivanja sukoba Izraela i Hamasa u zemlju.

Ništa do sada ne upućuje da je ovaj napad povezan s događajima u Izraelu i Pojasu Gaze, rekao je drugi policijski izvor.

Francusko tužiteljstvo za borbu protiv terorizma saopštilo je da otvara istragu o napadu.

Uhapšen je i brat osumnjičenog napadača. Mediji pišu da su učenici u svim školama u Arasu zadržani u svojim učionicama zbog sigurnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASTAVNIK UBIJEN U ŠKOLI Horor u Francuskoj, izboden je NA SMRT NOŽEM

Izvor: Blic, 13.Okt.2023

Na severu Francuske u gradu Aras u toku je akcija policije u srednjoj školi, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

Nastavak na Blic...

"POSTOJI VEZA IZMEĐU NAPADA I RATA U IZRAELU" Francuska podigla bezbednosnu uzbunu na najviši nivo nakon ubistva nastavnika (VIDEO)

Izvor: Blic, 13.Okt.2023

Francuska je podigla bezbednosnu uzbunu na najviši nivo, nakon smrti nastavnika izbodenog nožem u srednjoj školi, izjavio je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin za "TF1".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.