(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) Ovo je igrica zbog koje je devojčica (16) kod Niša ODUZELA SEBI ŽIVOT?

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2018, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) Ovo je igrica zbog koje je devojčica (16) kod Niša ODUZELA SEBI ŽIVOT?

Ko se ogluši o "Momine" naredbe, ne piše mu se dobro.

Devojčica (16) kod Niša izvršila je juče samoubistvo tako što se obesila o granu oraha, a sumnja se da se na ovaj potez odlučila zbog video-igrice na internetu koja seje smrt širom sveta.

Pročitajte i: 

U pitanju je igrica poznatija kao "Momo" koja je veoma popularna među tinejdžerima, a koja se proširila na Fejsbuku, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vatsapu, kao i na Jutjubu.

Onaj ko igra ovu igricu prihvata izazov da komunicira sa nepoznatim brojem koji konzumentu igrice šalje uznemirujuće fotografije i naloge šta treba da radi. Međutim, ukoliko se ogluši o ove naredbe, pojavljuje se žena sa jezivim likom - "Momo" koja preti onome koji ovu igricu igra.

"Momo" izgleda jako uznemirujuće, sa veoma krupnim očima koje "ispadaju", crnom kosom i ptičjim nogama. Kako svetski mediji prenose, nju je kreirala kompanija "Link Fektori" pomoću specijalnih japanskih efekata.

Podsetimo, tinejdžerka iz Niša juče se obesila o granu oraha pored kojeg je odrasla i najradije se igrala. Sa sobom je ponela u smrt i tajnu zašto se odlučila na očajnički korak, a pojedini rođaci sumnjaju da ima veze sa upravo sa ovom igricom.

Snimak ove igrice i način na koji se igra možete pogledati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.