Vučić o prijemu tzv. Kosova u SE: Bilo je očekivano

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 12:39

Vučić o prijemu tzv. Kosova u SE: Bilo je očekivano

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je prijem tzv. Kosova u Savet Evrope bila očekivana odluka.

"Što se tiče Saveta Evrope, znali smo da imaju većinu, imali su 33 zemlje, a očekivali 34. Od početka smo znali. To su zemlje koje su članice EU ili kandidati i bespogovorno slušaju šta im kažu Brisel i Vašington, to je bilo očekivano", naveo je predsednik.

Kako je rekao Vučić, neočekivana je bila odluka Mađarske, i zahvalan je premijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Viktoru Orbanu.

"Pokazali su se kao najveći prijatelj Srbije, i glasali su protiv. Oni su to uradili na vrlo glasan i jasan način. Hvala im na tome. Hvala Španiji, Kipru, Rumuniji, Azerbejdžanu. Srbija nikada nije bila uzdržana po pitanju teritorijalnog integriteta Ukrajine i da vas obavestim da su ukrajinski predstavnici tražili pauzu da se konsultuju i odlučili da budu uzdržani po pitanju teritorijalnog integriteta Srbije... Grčku smo manje-više očekivali", dodao je on.

Vučić je naveo da ne smemo dozvoliti da sebi sečemo ruku ili nogu i da prekidamo odnose sa svima na svetu.

"One koji su prijateljski nastrojeni prema nama treba više da poštujemo. Da ne zaboravimo sutra da su Španija, Mađarska, Azerbejdžan prijateljske zemlje", rekao je predsednik Srbije.

On je, govoreći o situaciji na Kosmetu, rekao da svakoj okupaciji dođe kraj.

Vučić se dotakao i Vojske Srbije, istakavši da je ponosan na nju.

"S ponosom gledamo na napredak srpske vojske, na radost svakog normalnog građanina zemlje", naveo je on.

Komentarišući uvredljiv tvit Bljerima Velje, predsednik Vučić je naveo da to "govori da su nervozni i koliko su izgubili i oni, a i njihove gazde".

"Lepo je kad vam neko predstavlja sebe kao svetionik slobode i demokratije, a mora da objašnjava da je 0,029 odsto izlazak ljudi na izborima, onda tu imate problem. Mnogo njih plaća tzv. Kosovska vlada, to nije tajna, upisani su kao plaćeni, to je potpuno normalno, ali da to nekome objasnite... teško", rekao je Vučić.

Podsetimo, šef kabineta predsednice tzv. Kosova Vjose Osmani, Bljerim Velja, je napisao: "Petre, prestani da laješ", odgovarajući na tvit direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.